top of page

Wissla of Sweden

Efter många år som balettdansös fick Sheila Singh problem med sina leder. Det var en ledvärk som inte gav med sig. Efter ett tips så provade hon MSM.  För henne var det en revolution och i takt med att värken i hennes leder försvann så ökade hennes intresse för kosttillskott.

 

Till slut startade hon en webbshop med kosttillskott där hon endast tillhandahöll de varumärken och produkter som hon verkligen tyckte var bästa kvalitet. Bra råvaror till ett bra pris. Webbshoppen fick en flygande start men hon var ändå inte riktigt nöjd. Hon kände att man kunde göra ännu bättre produkter och då ett miljötänk i branschen saknades ville hon dessutom införa ett miljöfokus.

 

"Visst, alla pratar om ekologiskt men sen stoppar man produkterna i plastförpackningar, inslagna i plast som skyddas av plast i en stor kartong. Vi kan göra bättre." Det blev startskottet för vad som nu är Wissla of Sweden. 

Vår vision - miljö och hälsa hand i hand

 

Vår vision var bättre produkter i bättre förpackningar. Vi satte upp tre kriterier för våra ingredienser. 

  • Bättre biotillgänglighet: Biotillgänglighet handlar om i vilken utsträckning du tar upp kosttillskottetet i kroppen i stället för att det bara passerar förbi. Det här är något som är väldigt förbisett och som många inte tänker på. Det är viktigt kroppen kan ta upp vitaminerna och mineralerna. Annars uteblir effekten. 

 

  • Alltid veganskt: För mindre påverkan på djurliv och för att produkterna ska passa alla.  

 

  • Premium ingredienser: Det vi äter är så viktigt för vår hälsa att det vi stoppar i oss måste vara högsta kvalitet. Bara från erkända och certifierade leverantörer. 

Plastfria förpackningar

 

En plastfri revolution är på gång både för miljön och hälsans skull. Många känner till plastens negativa konsekvenser för miljön. Plast hamnar ibland i naturen men även plast som lämnas till återvinning är svår att återvinna. 
 

"Åtta miljoner ton plastavfall läcker till miljön och haven varje år. Det har lett till dokumenterade skador på hela 270 marina arter som fastnat i plastskräp eller spöknät"


Länk: https://www.wwf.se/pressmeddelande/varlden-behover-ett-globalt-bindande-plastavtal-3226245/

Plasten påverkar innehållet

 

Nu kommer nya rön om hur plast påverkar produkter som ligger i plastförpackningar. 

”Enligt forskare är en av bovarna bakom våra fertilitetsproblem hormonstörande tillsatser i den plast som vi använder i vardagen.” Länk här: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sa-gor-plast-oss-mer-infertila

Nu har vi lunchlådor av glas och matförvaring av papp, att då erbjuda vitaminer och kosttillskott i plastfria förpackningar är både viktigt och efterfrågat. 

Wissla of Sweden är varumärket där hälsa och miljö går hand i hand. 

wisslaofswedenbanner2.jpeg
bottom of page