top of page

Så var det helt plötsligt dags att komma in i rutinerna igen! Men hur behåller vi vår sommarfräscha hy?

Hoppas att ni alla har njutit av hemestern och att ni fått riktigt mycket sol och bad i sommar! Sommaren är verkligen en härlig tid för huden. Påfyllning av D-vitamin, mer spenderad tid utomhus i naturen, mycket frukt, grönsaker och bär, förmodligen mer sömn och vila än vanligt. 

Så hur behåller du din sommarfräscha hy i höst?

Din sömn är otroligt viktig för huden! Tillräckligt mycket sömn och sömn under rätt timmar är nyckeln. Allra helst ska du sova sju till nio timmar varje natt. De viktigaste sömntimmarna för hjärnans och kroppens återhämtning är mellan klockan 23:00 och 05:00. 

Mina bästa hudvårdstips! (1).png

Visste du att varje organ i kroppen har specifika tider på dygnet då de är som mest aktiva och en del organ behöver din kropp sovandes för att kunna återhämta sig och fungera optimalt. När du sover återställs och avgiftas ditt immunförsvar, sömnbrist kan leda till ökade inflammationer i kroppen. Lider du till exempel av akne, rosacea eller eksem kan det vara en bra idé att se över dina sömnrutiner. 

 

I min behandling ”Advanced skin Treatment” går vi bland annat igenom vad du kan göra för att få din skönhetssömn.

 

Fortsätt vara utomhus! 

Vi behöver ljuset på dagen för att kunna sova på natten. Nyttja de härliga höstdagarna och få frisk luft i lungorna, stanna upp och tänk på vad naturen ger dig. Barn som växer upp nära naturen, lär sig också att ta hand om den. Mina kunder som spenderat mycket tid i naturen nu under semestern har bättre hud än någonsin. Ta lärdom av detta. 

 

Grönt är skönt för magen!

Kosten är naturligtvis också en av de största faktorerna i livet som påverkar din hud och hälsa. Har du koll på vad det är du stoppar i din kropp? Försök att utmana dig själv, små steg i taget och byt ut föda du ofta äter till hälsosammare alternativ. Ibland kan det ta tid att hitta något man tycker är lika gott men som är nyttigare, men ge inte upp, alternativ finns! 

 

Även om du byter ut det 2 av 10 gånger är det en stor seger för kroppen och en bra bit mot målet! Bra regler att gå efter är att få i sig så ren och ekologisk kost som möjligt, minst 50 % grönt på tallriken oavsett måltid och att tugga maten ordentligt så kroppen kan ta upp näringen. Se till att ha varierad kost!

bottom of page