top of page

Hej Mette Picaut, grundare av M. Picaut!

Skärmavbild 2020-09-04 kl. 11.42.32.png
Hej Mette Picaut, grudare av hudvårds märket M.Picaut! Från och med i vår kan mina kunder köpa dina fina hudvårdsprodukter på min salong, jag är superpeppad över det! Nu är jag är nyfiken: hur du fick idén att starta ditt eget hudvårdsmärke?

- Jag satt hemma i soffan, var mammaledig och fikade med en ungersk professor i biokemi som jag vuxit upp med. Hon fick mig att tro att det var möjligt att labba ihop krämer till min bebis i första hand, men jag fick sedan stöd att göra produkter till min egen hud också. (Läs mer om hur M.Picauts resa började här. )

 

Vad skiljer dina produkter från många andra som finns på marknaden?

- Jag tycker att vi är unika med innovativ, effektiv och närproducerad hudvård som ändå har en internationell twist. Den är dessutom – för att använda ett ord ”ekolyx” och är perfekt sammansatt för vårt skandinaviska klimat och våra särskilda behov här i norr. Jag drivs av att göra saker annorlunda, att alltid hitta något som är lite, lite bättre än… 

 

Det här är jättesvårt att svara på, jag vet. Men jag måste ändå fråga: har du några personliga favoriter bland M Picauts utbud?

- Ja, jag älskar många av produkterna, men kommer alltid tillbaka till våra två rengöringar (jag använder dem som dubbelrengöring). Och de sista produkterna med prebiotika och halvädelstenar ligger, mig varmt om hjärtat. Använt rubin serumet mycket i år. Det är liksom drottningen i vår serie, och den produkt som vi tog fram för att fira vårt 10 årsjubileum. Hydra Miracle serumet är en annan storfavorit och självklart vår nyhet ”Pärlan”! 

 

Och slutligen: finns det några spännande nyheter från M Picauts som mina kunder ska hålla utkik efter framöver?

- Ja som sagt, kika ovan på Pärlan!

 

Snabba fakta om Mette Picaut:

Bor: Särö

Bästa skönhetstips: Bli en biohacker, - använd det bästa naturen har att ge dig och kombinera det med bästa sömnen, vitaminerna, alla de lifestyle tips som finns. Och glöm inte att ställa dig frågan ibland ”Vad hittar du din glädje”. Alla dessa saker är fragment i en större del förstås, men de är mina bästa skönhetstips. Och så bästa hudvården ovanpå det med förstås (blink, blink…)

Gör helst en ledig söndag: Rider och hänger i stallet med min dotter

bottom of page