top of page
Bruns Produkter

BRUNS ekologiska hårvårdsprodukter har skapats med omtanke och kärlek till dig, ditt hår och vår gemensamma planet. Alla produkter tillverkas i egen fabrik i Sverige, ett svenskt ekologiskt märke!

Bakom BRUNS står frisörerna Cecilia och Johanna. Deras vilja att skapa en giftfri arbetsmiljö och hårvård med endast naturliga och ekologiska ingredienser, har lett fram till en unik hårvårdsserie av högsta kvalitet med fantastiska resultat.

Bruns är nominerade till "BÄSTA HÅRTVÄTT" 2021 av Organic Beauty Awards och 2020 vann de "ÅRETS HÅRVÅRDSSERIE" i Stockholm Beauty Week Award.

Sulfatfritt och parabenfritt

Alla våra produkter är silikonfria, PEG-fria, sulfatfria och parabenfria, SLS-fria och fria från mineraloljor. Vi har valt att använda oss av naturliga och skonsamma ingredienser som ger ett mer miljövänligt, hälsosamt och hållbart resultat.

Vegan och Cruelty-free

Alla våra produkter är självklart Cruelty free, vilket innebär att de är fria från djurförsök. Djurförsök för kosmetiska slutprodukter är förbjudna inom EU sedan 2004 och 2009 förbjöds även djurtester för kosmetiska ingredienser. Det behöver däremot inte innebära att en produkt är fri från animaliska råvaror.

Alla våra produkter är veganska, förutom två, Hårsufflén nr 14 och Hårdvax nr 30. I dessa produkter har vi använt oss av restprodukter från djur. I Hårsufflén använder vi oss av silkesprotein som stärker och läker ditt hår istället för silikoner, då silikoner skadar våra vattendrag och de djur som lever där. I Hårvaxet använder vi oss av bivax vilket är en fantastisk restprodukt från våra bin i bikupan. Utan våra bin dör vår värld och vi behöver odla fram fler bisamhällen. Det hade varit fantastiskt om fler tillverkare hade använt sig av bivax istället för tex olika sorters polymerer (mikroplaster) som förstör våra vattenverk och vårt ekosystem.

bottom of page