top of page
 Satsa på magen och goda bakterier!

Vintermörker, kyla och julstress: ingen dunderkombo för hyn direkt. Dem flesta av oss kan nog känna igen sig i att hyn kan vara glåmig och torr så här års, mina kunder brukar ofta fråga om jag har några bra hudvårdstips för vintertrött hy

 

Under vintern är Esse ansiktsbehandling med superampull och probiotika  extra populära behandlingar eftersom de återfuktar och stärker upp huden, så dem kan jag verkligen rekommendera!

 

Men det är inte bara det du smörjer in dig med som påverkar din hy, utan även det du stoppar i dig. Därför är det viktigt att inte glömma insidan! Här kommer några handfasta tips på hur du kan göra både huden och magen glad: 

 

1. Satsa på magen och goda bakterier! Komplettera den traditionella julmaten med lite kimchi (syrade grönsaker) som sidorätt och testa att brygga kombucha istället för glögg. Fermenterad mat och dryck är väldigt gynnsam för tarmfloran, glad mage är lika med strålande hud!

 

2. Runt jultider har vi en tendens att äta lite mer mat än vad vi vanligtvis gör. Förhoppningsvis har vi lite mer tid att sitta runt bordet och umgås vilket gör att vi inte behöver slänga i oss maten. Tänk på att tugga din mat ordentligt! Det kommer din mage må bra av, den får lite tid att förbereda sig på att ta emot maten och behöver inte jobba ihjäl sig när den bearbetas.

Tunntarmen tar upp näringsämnena bättre på så vis och du blir inte proppmätt för du hinner känna efter när du är nöjd och belåten. Tänk på att ha minst 50 % grönt på tallriken. 

 

3. Om du alltid är sugen på mycket mat kan det bero på kiselbrist. Kisel finner du i bland annat palsternacka, sparris, blomkål, lök och selleri. Om du längtar efter choklad kan det vara indikation på att du ligger lågt på magnesium. Magnesium finns bland annat i nötter, spenat, solrosfrön och sesamfrön. Försök få in lite av detta på julbordet för en lättare julkänsla, plus att din hy (och inte minst mage) kommer må bättre!

Mina bästa hudvårdstips! (1).png
bottom of page