top of page

Utan ljus- Inget liv

Så här de första månaderna på året, känner du som jag hur mörkret påverkat både kroppen o själen? Spegelbilden känns grå och livlös. Det känns som att huden känns som den gått i ide, ingen färg och ingen lyster. Vi människor längtar till ljuset, vi behöver ljuset! 

 

Trots att mörkret dominerar under vintern och att väderförhållandena inte alltid är så tillfredsställande så behöver vi ta in ljuset, via våra ögon och via vår hud. Tänk på dig själv som en planta som behöver hållas vid liv året runt. Vad behöver den? Vatten, rätt näring och LJUS! 

 

Ljuset ser till att vi håller oss friska, att vi får energi till våra celler så att motståndskraften och immunförsvaret stärks. Ljuset motverkar även depressioner och inflammationer i vår kropp och vårt psyke.

 

Så klä dig efter väder och ge dig ut 15 minuter varje dag under de ljusa timmarna! Då sätter du i gång hormonet serotonin som gör oss lyckliga. Det i sin tur ser till att melatoninet, som gynnar din sömnkvalitet, används optimalt under natten då din kropp genomgår den största cellförnyelsen. En win-win!

 

På tal om ljus så är min största nyhet i år Dermalux Flex MD - en ledlampa med tre olika ljusspektra som gynnar framförallt din hud men används även för att lindra muskelsmärta och depression.

Läs mer om vad Dermalux kan göra för dig här!

nature_Sun_plants_landscape_Netherlands-1834643.jpg!d.jpeg
bottom of page