Sök
  • Emma Hildesson

Dermapen, microneedling

Uppdaterat: 23 jun 2020


Här har jag behandlat för att reducera rodnad, rynkor, pormaskar och pigmentering. Dermapen ger en jämnare hudstruktur och hudton.

Dermapen är ett världskänt Australiensiskt företag som var först med metoden microneedling.

I en behandling med Dermapen använder man sig utav en elektrisk penna med nålar för att slussa in olika serum i huden. Detta fungerar såväl i ansiktet, som på kroppen för att motverka akne, rosacea, reducera ärr, bristningar, förstorade porer, ytliga kärl, pigmenteringar, rynkor med mera. I behandlingen används endast produkter från Dermapen eller godkänt av Dermapen. Med den kontrollerade "skadan" nålarna gör kommer effekten av läkningsprocessen som ett uppstramande av huden. Kan liknas vid behandling av fraktionerad co2 laser.


Efter behandlingen är huden oftast röd och lite svullen men vanligast är att det lagt sig till dagen efteråt. Önskar man foundation direkt efter behandling skall denna sitta på tills man får tvätta ansiktet igen efter 12timmar. Har man mycket ytliga kärl eller djupa ärr/rynkor kan rodnaden på dessa ställen sitta i ett par dagar men det går bra att sminka över. Effekten kommer allt eftersom läkningsprocessen pågår, upp till 2 år efter utförd behandling. Bilder tas vid varje behandlingstillfälle som är var 4-8 vecka i en kur för att tydligt se vad som händer i huden.


För att nå allra bästa resultat bör du till exempel tänka på att minska socker och alkoholintag några veckor innan och efter behandling, äta och leva så nyttigt du kan. Det är bra om du använder Dermapens produkter under en kur för bästa resultat, de kan naturligtvis användas i din dagliga hudvårds rutin även om du inte gör Dermapen. Du ska undvika syraprodukter några dagar efter behandling och även solning ett par veckor efter. Nålningen känns men varar endast i några minuter. Att göra microneedling utan bedövningskräm är att föredra då huden svarar bättre på behandlingen. Du kan göra Dermapen Cryo i samband med en Dermapen behandling.


I mina Dermapen behandlingar ingår alltid rengöring, peeling, desinficering, fotografering av huden, serum, microneedling, mask, återfuktningskräm och foundation om så önskas.


Dermapen microneedling ansikte 45min-inkluderar hela ansiktet


Dermapen microneedling ansikte, hals & dekolletage 60min- inkluderar hela ansiktet, hals och ner på dekolletaget.


Dermapen microneedling kropp- 60min- inkluderar en yta på kroppen stor som till exempel mage eller skuldror.


811 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

PRX-T33

IPL