top of page
Sök
  • Skribentens bildEmma Hildesson

Dermapen, microneedling

Uppdaterat: 18 feb. 2022


Här har jag behandlat för att reducera rodnad, rynkor, pormaskar och pigmentering. Dermapen ger en jämnare hudstruktur och hudton.

Dermapen är ett världskänt Australiensiskt företag som var först med metoden microneedling.

I en behandling med Dermapen använder man sig utav en elektrisk penna med nålar för att slussa in olika serum i huden. Detta fungerar såväl i ansiktet, som på kroppen för att motverka akne, rosacea, reducera ärr, bristningar, förstorade porer, ytliga kärl, pigmenteringar, rynkor med mera. I behandlingen används endast produkter från Dermapen eller godkänt av Dermapen. Med den kontrollerade "skadan" nålarna gör kommer effekten av läkningsprocessen som ett uppstramande av huden. Kan liknas vid behandling av fraktionerad co2 laser.


Efter behandlingen är huden oftast röd och lite svullen men vanligast är att det lagt sig till dagen efteråt. Önskar man foundation direkt efter behandling skall denna sitta på tills man får tvätta ansiktet igen efter 12timmar. Har man mycket ytliga kärl eller djupa ärr/rynkor kan rodnaden på dessa ställen sitta i ett par dagar men det går bra att sminka över. Effekten kommer allt eftersom läkningsprocessen pågår, upp till 2 år efter utförd behandling. Bilder tas vid varje behandlingstillfälle som är var 4-8 vecka i en kur för att tydligt se vad som händer i huden. Rekommendation är 3-8st behandlingar beroende på hudtillstånd men kan även göras som enstaka behandling vid "uppfräschning".


För att nå allra bästa resultat bör du till exempel tänka på att minska socker och alkoholintag några veckor innan och efter behandling, äta och leva så nyttigt du kan. Det är bra om du använder Dermapens produkter under en kur för bästa resultat, de kan naturligtvis användas i din dagliga hudvårds rutin även om du inte gör Dermapen. Du ska undvika syraprodukter några dagar efter behandling och även solning ett par veckor efter. Nålningen känns men varar endast i några minuter. Att göra microneedling utan bedövningskräm är att föredra då huden svarar bättre på behandlingen. Du kan göra Dermapen Cryo (frysning av godartade hudtumörer som fibros åldersvårtor etc) i samband med en Dermapen behandling.


I mina Dermapen behandlingar ingår alltid rengöring, peeling, desinficering, fotografering av huden, "cocktail" (utvalda serum efter hudtillstånd som slussas ner i huden), microneedling, återfuktningskräm och foundation om så önskas. Det går att välja till prisvinnande Über Pro Peel, eller anpassad MG vial för en extra kostnad på 500kr.


Dermapen microneedling ansikte 45min-inkluderar det ovanstående för hela ansiktet och den underbara HylaActive-masken.


Dermapen microneedling ansikte, hals & dekolletage 60min- inkluderar det ovanstående för hela ansiktet, hals och dekolletaget, avslutas med den underbara HylaActive-masken.


Dermapen microneedling kropp- 60min- inkluderar det ovanstående för en yta på kroppen stor som till exempel mage eller skuldror.


3 001 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page